به گزارش خبرگزاری حوزه، پروفسور نا اویوکی یوشینو، در نشست تخصصی تعاملات اقتصادی ژاپن و ایران، در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم با اشاره به اینکه اقتصاد ژاپن با این که در ظاهر شبیه به نظام سرمایه داری است، اما در عمق و باطن مبتنی بر اقتصاد سوسیالیستی است، اظهار داشت: در اقتصاد ژاپن توزیع درآمدها به صورت عادلانه است و اختلاف فاحشی در میان دهکهای مختلف جامعه وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه منافع اجتماعی برای ژاپنیها بسیار مهم است و این موضوع از اصول های مهم اسلام نیز به شمار می رود، تصریح کرد: اقتصاد ژاپن گروه محور است، در حالی که در بسیاری از کشورهای غربی، اقتصاد مبتنی بر فرد محوری را شاهد هستیم.
نظام اقتصادی ژاپن
رئیس شورای نظام مالی دولت ژاپن با تاکید بر اینکه کمپانی ها در ژاپن حرف نخست را می زنند، برخلاف کشورهای غربی که افراد تعیین کننده اقتصاد هستند، ابراز داشت: سرمایه دار در ژاپن از قدرت برخودار نیست، این گروه ها و شرکت ها هستند که اصول اقتصاد ژاپن را تعیین میکنند.
پروفسور یوشینو با بیان این که ثبات مدیریت و برنامه ریزی بلند مدت، یکی از رمزهای موفقیت ژاپن است، تصریح کرد: رشد اقتصادی با ثبات در گروی مدیریت با ثبات است.
وی در ادامه به دلایل موفقیت اقتصاد ژاپن پس از جنگ جهانی دوم اشاره داشت و گفت: اصلاحات ارزی، تقسیم زمین های بزرگ به کوچک برای تولید و کشاوری، ایجاد سیستم حداقل دستمزد با هدف رفاه حداقلی در جامعه، اصلاحات در آموزش و پرورش و فروپاشی کمپانی های بزرگی که اقتصاد ژاپن را در دست داشتند و بهینه تولید نمی کردند، از مهم ترین دلایل موفقیت اقتصاد این کشور است.
نرخ سود در ژاپن صفر است
رئیس شورای اوراق قرضه در وزارت دارایی ژاپن با بیان اینکه نرخ سود در ژاپن از سال 2009 تاکنون صفر است، اظهار داشت: نرخ بهره کوتاه مدت توسط بانک مرکزی ژاپن تهیه می شود و به همین دلیل، این سیستم تحت کنترل است؛ البته نرخ بهره اوراق قرضه و وام ها مقدار بسیار کمی، بالاتر از صفر است.
پروفسور یوشینو با اشاره به این که از مبدعان صندوق های سرمایه گذاری امانی در ژاپن بوده، تصریح کرد: این صندوق ها شبیه به صندوق های قرض الحسنه اسلامی هستند و علاوه بر اینکه نوعی کمک بشردوستانه است، نرخ بهره از پیش تعیین شده ندارد و به توسعه و رشد اقتصاد جامعه منتهی می شود.
تاکید اسلام بر تعاون و همیاری
وی با بیان اینکه اسلام، دینی اجتماعی محور است و بر تعاون و همیاری میان بشر تاکید داشته است، خاطرنشان کرد: کشورهایی نظیر انگلستان از صندوق های سرمایه گذاری امانی استقبال، نمی کنند چرا که فرد محوری آنها اجازه نمیدهد که از حق سود خود برای رشد جامعه بگذرند.
انتهای پیام/